Vojvođanski front sve aktivniji

VIDEO K9: Na političkoj sceni Vojvodine sve aktivniji je Vojvođanski front, iniciran zajedničkim delovanjem Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, što se pokazalo kao dobar potez. Ovo je u emisiji Otvoreni ekran rekao Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora Lige.

0
224

Liga socijaldemokrata Vojvodine bila je razočarana svojim rezultatima postignutim na izborima 2016. godine, rekao je predsednik IO ove stranke.

Od tada je na kongresu LSV prošle godine izabrano novo rukovodstvo, izvršena reorganizacija, a u toku su unutarstranački izbori pre kojih je provereno stanje u odborima na teritoriji Vojvodine.

“U svakom odboru gde sam bio mogu reći da je organizacija Lige više nego dobra. Članstvo nam je, doduše, uspavano, svi su i dalje razočarani, ali kada sam video kako su druge stranke koje su trenutno opozicione, pre svega mislim na Demokratsku stranku kojoj uglavnom u svim sredinama ne funkcionišu odbori, takođe ni Savez za Srbiju nije još počeo da funkcioniše i nema članove u svim tim gradovima, Liga je jedna ozbiljna organizacija”, naveo je Šućurović.

Šućurović je naveo da je naredni korak u cilju daljeg razvoja bila realizacija ideje o formiranju Vojvođanskog fronta, što je praktično i započelo potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Vojvođanskom partijom krajem februara.

“To je jedna aktivnost koja će svakako podići ideju regionalne partije, evropskih integracija, građanske partije, sve što zastupamo, naše ideje ćemo pokušati da proguramo više”, kazao je Šućurović.

Što veća autonomija Vojvodine i bolji život njenih građana na proevropskom putu su osnovni ciljevi i kostur zajedničke platforme Vojvođanskog fronta, dok su sve različitosti ostavljene po strani, što se, zaključio je Šućurović, pokazalo kao dobar potez sudeći po reakcijama članova obe stranke na društvenim mrežama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.