Vojvođanski front: 16 godina zastave Vojvodine

VIDEO K9: Zastavu Vojvodine dugu 15 metara danas su ispred Pokrajinske vlade razvili članovi Vojvođanskog fronta kako bi podsetili da je ona pre 16 godina odlukom pokrajinskog parlamenta ušla u zvaničnu upotrebu.

0
23

Na današnji dan, pre šesnaest godina, Skupština AP Vojvodine donela je Odluku o zastavi, čime je stavljena tačka na višegodišnje institucionalno osporavanje prava Vojvodine na simbole, kažu u Ligi socijaldemokrata Vojvodine podsećajući da je Ustav Srbije 2006. godine u svom 183. članu potvrdio to pravo.

Tim povodom članice i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije razvili su zastavu AP Vojvodine od 15 metara ispred zgrade Pokrajinske vlade.  

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predsedavao Skupštinom Vojvodine u vreme donošenja vojvođanskih znamenja, izjavio je danas da je ovo samo početak, a da im je cilj Ustavom garantovana zakonodavna, izvršna, sudska vlast i pravo na imovinu i izvorne prihode.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je naveo da su pre godinu dana upravo ove dve partije potpisale sporazum o saradnji i time najavili formiranje Vojvođanskog fronta na nivou pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.