Vojvođanski front: 16 godina zastave Vojvodine

VIDEO K9: Zastavu Vojvodine dugu 15 metara danas su ispred Pokrajinske vlade razvili članovi Vojvođanskog fronta kako bi podsetili da je ona pre 16 godina odlukom pokrajinskog parlamenta ušla u zvaničnu upotrebu.

7

Na današnji dan, pre šesnaest godina, Skupština AP Vojvodine donela je Odluku o zastavi, čime je stavljena tačka na višegodišnje institucionalno osporavanje prava Vojvodine na simbole, kažu u Ligi socijaldemokrata Vojvodine podsećajući da je Ustav Srbije 2006. godine u svom 183. članu potvrdio to pravo.

Tim povodom članice i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije razvili su zastavu AP Vojvodine od 15 metara ispred zgrade Pokrajinske vlade.  

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predsedavao Skupštinom Vojvodine u vreme donošenja vojvođanskih znamenja, izjavio je danas da je ovo samo početak, a da im je cilj Ustavom garantovana zakonodavna, izvršna, sudska vlast i pravo na imovinu i izvorne prihode.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je naveo da su pre godinu dana upravo ove dve partije potpisale sporazum o saradnji i time najavili formiranje Vojvođanskog fronta na nivou pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.