Vojvođanska partija ne priznaje rezultate PIK

VIDEO K9: Poraz na izborima nije nešto što se lako podnosi, a ima i stranak koje i danas osporavaju njihov ishod. Rukovodstvo Vojvođanske partije odlučilo je da ne prizna rezultate izbora na pokrajinskom nivou zbog brojnih nepravilnosti tokom izbornog procesa, rekao je predsednik ove stranke Aleksandar Odžić u emisiji Otvoreni ekran.

1567

Vojvođanska partija je na pokrajinskim izborima u aprilu nastupila na listi Vojvođanska tolerancija, a prema rečima predsednika ove stranke, s obzirom na brojne nepravilnosti, država je pokazala da ne može da obezbedi fer i demokratske izbore.

“Mi smo bili svedoci tokom izbornog dana i tokom same kampanje, koja je vrlokratko trajala, brojnim nepravilnostima. Znate, danas ne možete ništa sakriti, postoje društvene mreže, fotografije, očevici i svi smo toga svesni i svi to u ovoj državi znaju, samo se o tome svemu ćuti. Znači, bilo je puno kupovine glasova, korupcije i mita u smislu da su se nudili paketi, privilegije, usluge i tako dalje”, izjavio je Odžić.

Vojvođanska partija je prijavljivala te nepravilnosti u onoj meri u kojoj je to bilo moguće, naveo je Odžić, ali one koje su se, prema njegovim rečima, dešavale van glasačkog mesta, nisu mogli jer to nije bilo u nadležnosti njihovih biračkih odbora.

“A to je ono što je bilo očigledno. Za topostoji institucija, država Srbija, sistem koji treba da reaguje. Znate, ako neko vrši neke koruptivne radnje i ako kupuje glasove, ako se iznose glasački listići sa biračkih mesta, šta mi, sad, kao stranke, treba da radimo”, naveo je Odžić.

Iz tih razloga je Predsedništvo Vojvođanske partije odlučilo da ne prizna rezultate izbora koje je proglasila PIK u Vojvodini i da u budućnosti, kako je rekao, sve pravne i faktičke radnje koje budu proizilazile iz neke nove skupštinske većine smatraju ništavnim. One će, zaključio je Odžić, biti stavljene pod reviziju nakon nekih budućih izbora za koje je se nada da će biti, pre svega, fer i demokratski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.