Vojvođane najviše tišti ekonomija

VIDEO K9: U sredu, na sednici Skupštine Vojvodine, podneće godišnji izveštaj o radu ombudsman profesor dr Zoran Pavlović. Izveštaj je ujedno i danas bio jedina tačka dnevnog reda na zajedničkoj sednici tri odbora.

0
238

Izveštaj o svom radu za 2016. godinu zaštitnik građana predočio je na zajedničkoj sednici Odboru za zdravstvo, socijalnu politiku, rad, demografsku politiku i društvenu brigu o deci, Odboru za kulturu i javno informisanje i Odboru za nacionalnu ravnopravnost. 

“Možemo da konstatujemo da je broj pritužbi građana u okviramo onoga što je bilo ranijem periodu. Nadam se da će građani biti oslobođeni neke nelagode da se obraćaju zaštitniku građana ako smatraju da se neka njihova prava ugrožena sa aktima pokrajinskih organa, odnosno onih institucija gde je pokrajina Vojvodina osnivač”, rekao je Pavlović.

Pavlović kaže da je broj pritužbi građana, kada je reč o polu, izjednačen, odnosno da ne prednjače ni muškarci ni žene u žalbama. Najveći broj pritužbi odnosi se na ekonomske i komunalne probleme koji muče većinu građana.

“Misli se prvenstveno na isporuku električne energije, gasa, plaćanje troškova kada građani nemaju dovoljno sredstava da otplate potraživanja koja prema njima imaju distributeri energenata. To su problemi koji muče naše građane”, naveo je Pavlović.

Ostale životne oblasti na koje se građani žale su zanemarljive, kaže Pavlović i dodaje da se u samom procesu rada po određenim pritužbama nesporazumi veoma brzo otklanjaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.