Voji Soldatoviću Medalja časti Ekološkog pokreta Novog Sada

VIDEO K9: Medalja časti, jedno od najprestižnijih priznanja koje dodeljuje Ekološki pokret Novog Sada, ustanovljena je pre sedam godina, a ove godine dodeljena je onim ljudima koji su, kako je navedeno prilikom dodele, svojim delima zadužili sadašnje i buduće generacije Novosađana.

782

Priznanja Ekološkog pokreta Novog Sada trebalo bi da podstaknu na razmiljanja o ekologiji i da svakog pojedinca podstaknu da se zalaže za doprinos u očivanju životne sredine i duhovnog nasleđa, rečeno je prilikom dodele Medalje časti Novog Sada.

Dobitnik nagrade je Vojislav Voja Soldatović, pozorišni reditelj, koji je ovu medalju dobio za životni doprinos zaštiti i unapređenju duhovnog nasleđa. Soldatović je naveo da je ova nagrada za njega bila iznenađenje i neočekivana.

“Kada sam pogledao moje prethodnike, ko je sve dobio tu nagradu pre mene, jako sam ponosan i moram da kažem da mi je milo da sam i ja sad u toj ekipi. Ja sam sedmi dobitnik, svake godine po jedan dobija ovu nagradu, moram da kažem da je ovo izuzetno”, rekao je Soldatović.

Medalja časti je najvrednija aktivnost Ekološkog pokreta i, prema rečima ljudi iz Pokreta, dodeljuje se najčasnijim osobama koje su svojim delima zadužili sadašnje i buduće generacije Novosađana.

Ekološki pokret Novog Sada osnovan je pre 26 godina, a kako direktor Pokreta Nikola Aleksić kaže, za sve ove godine, učinio je velike stvari za naš grad i našu zemlju.

“Naši Novosađani ne znaju, krije se od njih, da smo sva tri novosadska parka – Kamenički: sprečili izgradnju u njima, Dunavski park smo dva puta skidali sa dnevnog reda Skupštine grada gde se našao kao tačka dnevnog reda, isparcelisan, kao najskuplje građevinsko zemljište. Petrovaradinsku tvrđavu su takođe želeli da sruše, umesto Vojne bolnice želeli su da izgrade 18-ospratni hotel. Stadion Vojvodine i Frušku goru od namere pretvaranja u nuklearni depo Evrope”, tvrdi Aleksić.

Medalja časti dodeljuje se povodom Međunarodnog dana planete Zemlje i 26. godina od osnivanja Ekološkog pokreta Novog Sada. Tom prilikom dodeljena je i Povelja Ekološkog pokreta Novog Sada koja je ove godine pripala Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija i to za doprinos podizanju novoa ekološke svesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.