Vodostaji reka u opadanju

VIDEO K9: Vodostaji reka u Vojvodini su u opadanju i danas će biti ukinute redovne odbrane od poplava na delu Tise i Tamiša.

243

Obilne padavine i kišni dani, koji su za sada iza nas, uzrokovali su visoke vodostaje na našim rekama iznad nivoa redovnih odbrana od poplava.

Puni su i kanali, a voda je popunila i korito Dunava kod Novog Sada, gde je danas zabeležen vodostaj od 530 centimerata.

Dobre vesti su, kažu u “Vodama Vojvodine”, da su nivoi naših vodotoka u opadanju i za sada su stabilni.

“Ovih dana svedoci smo da se nivoi reka polako spuštaju ispod nivoa redovne odbrane od poplava i nadamo se da će se takav trend i nastaviti. Danas će biti ukinute redovne odbrane od poplava na delu Tise i Tamiša, a Dunav ostaje u redovnoj odbrani od poplava na delu Kovina, Pančeva, Titela i kod Novog Sada”, rekla je Anica Dugalić iz tog preduzeća.

Vodostaj Dunava, kako je navela, na dnevnom nivou opadne za skoro 8 centimetara i njegova normalizacija očekuje se uskoro, te će naši sugrađani ponovo moći bez zebnje da uživaju na obalama reke.

,,Vode Vojvodine”, istakla je Dugalić, prate sve parametre koje utiču na stanje i funkcionisanje sistema zaštite od štetnog dejstva vode, kako bi pravovremeno sproveli neophodne mere i uklonili nepovoljne uticaja na objekte za odbranu od poplave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.