Vodostaji reka u opadanju

VIDEO K9: Vodostaji reka u Vojvodini su u opadanju i danas će biti ukinute redovne odbrane od poplava na delu Tise i Tamiša.

0
320

Obilne padavine i kišni dani, koji su za sada iza nas, uzrokovali su visoke vodostaje na našim rekama iznad nivoa redovnih odbrana od poplava.

Puni su i kanali, a voda je popunila i korito Dunava kod Novog Sada, gde je danas zabeležen vodostaj od 530 centimerata.

Dobre vesti su, kažu u “Vodama Vojvodine”, da su nivoi naših vodotoka u opadanju i za sada su stabilni.

“Ovih dana svedoci smo da se nivoi reka polako spuštaju ispod nivoa redovne odbrane od poplava i nadamo se da će se takav trend i nastaviti. Danas će biti ukinute redovne odbrane od poplava na delu Tise i Tamiša, a Dunav ostaje u redovnoj odbrani od poplava na delu Kovina, Pančeva, Titela i kod Novog Sada”, rekla je Anica Dugalić iz tog preduzeća.

Vodostaj Dunava, kako je navela, na dnevnom nivou opadne za skoro 8 centimetara i njegova normalizacija očekuje se uskoro, te će naši sugrađani ponovo moći bez zebnje da uživaju na obalama reke.

,,Vode Vojvodine”, istakla je Dugalić, prate sve parametre koje utiču na stanje i funkcionisanje sistema zaštite od štetnog dejstva vode, kako bi pravovremeno sproveli neophodne mere i uklonili nepovoljne uticaja na objekte za odbranu od poplave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.