Vođenje utakmica tabletom

VIDEO K9: Upotreba interneta i savremenih računarskih tehnologija stigla je u oblast sporta. Danas je na SPENS-u predstavljen novi sistem obrade podataka sa utakmica koji će početi da se primenjuje. Sistem funkcioniše putem interneta i tableta, a biće testiran večeras tokom susreta OK Vojvodina NS seme i rumunskog Arkada, u okviru 1/16 finala CEV kupa. Utakmica je na programu u 19 h u maloj sali SPENS-a, a ulaz je besplatan.

0
395

Po prvi put danas je upotrebljen novi sistem vođenja utakmica u Novom Sadu i to putem tableta.

“To je takozvani wireles sistem praćenja utakmice na tabletu, zapisnički stolovi neće više biti pretrpani papirima, elektronski će se pratiti na ekranima”, rekao je Milan Jarić, direktor SPENS-a.

Ovaj sistem omogućava organizatorima potpunu kontrolu tokom utakmice, kažu u SPENS-u. Osim obrade podataka i rezultata elektronskim putem, ovaj način rada omogućava i kontrolu spornih momenata na utakmici.

“Stvar je u tome i benefit, prednost ovakvog sistema, da će podaci biti korisnicima dostupni online u trenutku kako se ti rezultati budu postizali. Tako da je to jedna interakcija i sa medijima i sa svima onima koji prate i koji hoće uživo da prate postignute rezultate na terenu i da izveštavaju nakon tih odigranih utakmica”, naveo je Jarić.

Daljim razvojem ove aplikacije očekuje se da će i građani moći pomoću nje da prate utakmice uživo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.