Voda toplija, riba aktivnija

VIDEO K9: Donji tok Tise i reka Bosut, koje su već dugo nezaštićene od ribokradica, uskoro će dobiti svoje čuvarske službe, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
384

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine trebalo bi uskoro da saopšti rezultate konkursa o dodeli ribolovnih voda.

“Nadam se da će se to ove nedelje završiti. Da će Pokrajinski sekretarijat za graditeljstvo, urbanizam i zaštitu životne sredine da će naći vremena da donese ta rešenja i onda ko god to bude dobio, a Ribolovački savez Vojvodine je konkurisao za te vode, da će se odmah prihvatiti tog posla i da se te reke zaštite i čuvarskom službom i akcijama i da se te silne mreže uklone. Nažalost, tako se to desilo u Vojvodini i te vode su, ne samo te, ima još puno drugih voda koje su nezaštićene i to je da se podsetimo samo sve vlasništvo ove države”, rekao je Dušan Jovanović, predsenik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Jovanović kaže da je vodostaj Dunava oko 165 cm, što je relativno nizak vodostaj, ali temperatura vode raste, pa je riba aktivna, a voda pogoduje i za kupanje.

Juče je prestao lovostaj na soma, tako da je sada dozvoljeno loviti sve vrste ribe.

“Ide nam neki lep vikend, nadam se da će biti u redu. Svaki sat i svaki dan proveden uz vodu ili na vodi donosi veliku količinu zdravlja svakom pojedincu, ko to upražnjava. Pa drage kolege, štapove i negde na neki kanal, na neki dunavac, na neku finu dunavsku uvalu i uživajte, pa ako i riba ne ide, uz vodu je uvek lepo biti, a i mnogo prijatnije nego u centru grada”, istakao je Jovanović.

On podseća ribolovce da se pridržavaju zakonski dozvoljene količine ulova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.