Voda najveći problem Zrenjaninaca

VIDEO K9: Neispravna voda za piće i dalje je najveći problem građana Zrenjanina. Pored toga, kako kažu, susreću se i sa visokim cenama, što pokazuje i izveštaj kupovne pomoći Ministarstva trgovine, turizma i telokomunikacija, prema kojima je prosečna potrošaka korpa u Zrenjaninu, druga najskuplja u čitavoj Srbiji.

0
12

Za proteklih 17 godina Zrenjanin je postao primer šta su sve posledice klijentelizma, zakona skrojenih po meri investitora, izostanka vladavine prava i neodgovornih političara koji unapred znaju da za svoje postupke neće snositi posledice, piše Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA). 

Kako navode, procenjuje se da Zrenjaninci dnevno potroše oko 20.000 evra, odnoso 600.000 evra mesečno, za kupovnu flaširane vode. Paralelno sa tim, dodaju, oko 80.000 stanovnika ovog grada od 2004. godine uredno plaća neispravnu vodu zabranjenu za korišćenje.

Prema izveštaju kupovne moći koju je objavilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prosečna potrošačka korpa u Zrenjaninu iznosi 82.000 dinara, prema kojoj je Zrenjanin najkuplji grad za život u Srbiji, odmah ispod Novog Sada. Sa druge strane, prema podacima pomenutog ministarstva, prosečna plata u Zrenjaninu iznosi 61.000 dinara.

Poređenja radi, prosečna potrošačka korpa u Novom Sadu skuplja je od Zrenjaninske za nešto više od 1000 dinara, dok je novosadska prosečna plata već od Zrenjaninske za gotovo 11.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.