Vladajuća koalicija napustila sednicu zbog Šutanovca

Poslanici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovi koalicioni partneri napustili su danas popodne sednicu Narodne skupštine na kojoj se raspravlja o razrešenju ministra odbrane Bratsilava Gašića, zbog, kako je rečeno, uvrede poslanika Demokratske stranke Dragana Šutanovca upućene predsednici parlamenta Maji Gojković.

572

Dok su poslanici izlazili iz sale, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim prijateljima, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

On je dodao da se nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori.

Vučić je ranije danas zatražio od poslanika da potvrde njegovu odluku o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog pristojnosti i učtivosti koja se od ministara očekuje, a ne zato što spori njegove rezultate.

Kako je ranije novinarima rekla poslanica SNS Marija Obradović, nedopustivo je da se predsednica parlamenta vređa na takav način i to u danu kada se raspravlja o odgovornosti ministra Gašića zbog javno izgovorne reči i uvrede na račun novinarke.

Obradović, iza koje su stajale sve poslanice SNS, rekla je i da će poslanici te stranke glasati za razrešenje Gašića.

Ona je zatražila najoštriju osudu javnosti, navodeći da Gojković nije zaslužila takav odnos.

“Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi i na najniži način se izjasnio o Gojković”, rekla je Obradović.

Šef poslanika SNS Zoran Babić je u skupštinskoj sali ukazao na sporni tvit Šutanovca, navodeći da je skandalozno to što je Skupštinu uporedio sa rijaliti programima.

Šutanovac je na tviteru napisao “Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi… #realitySkupstina”.

Vučić je poručio poslaniku DS Draganu Šutanovcu da je sramotno što je ministra Bratislava Gašića označio odgovornim za smrt majora Vojske Srbije koji se, navodno, ubio zbog smanjenja plate za 10 odsto. (Tanjug)

“Vi ste otpustili i ostavili bez posla i plate 10.070 pripadnika Vojske Srbije”, rekao je Vučić i zapitao da li se neko od njih ubio, ne zbog smanjenja od 10 odsto, već zbog gubitka cele plate. “Sram vas bilo”, rekao je Vučić Šutanovcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.