Vlada Vojvodine pada?

Poslanički klub Nove demokratske stranke danas je formiran u Skupštini Vojvodine nakon čega bi trebalo da se zna novi "raspored snaga" u pokrajinskom parlamentu.

698

Formiranje poslaničke grupe Nove demokratske stranke je bilo očekivano, prema mišljenjima brojnih političkih analitičara, pogotovo nakon što je ova stranka prešla cenzus na prethodnim republičkim izborima. Ovo bi takođe mogao biti vesnik prevremenih izbora u pokrajini, zaključak je politikologa. Ipak, nova poslanička grupa NDSa nije zauzela čvrst stav prema mogućem raspisivanju izbora za pokrajinske poslanike.

Ipak, predstavnici novoformiranog poslaničkog kluba u Vojvođanskoj skupštini ističu da nemaju interesa u rušenju vladi i da im je osnovni cilj učvršćivanje stranačke politike i delovanje kako bi se ona učinila prepoznatljivom.

Poslanički klub Nove demokratske stranke nije osnovan pre republičkih izbora kako ne bi izazvao krizu u pokrajinskom parlamentu, ističu članovi novoformirane skupštinske grupe. Nju trenutno čini pet članova, što je i minimalan broj poslanika za formiranje kluba u skupštini – Robert Santo, Tanja Dokmanović, Ivana Milić, Mata Matarić i Miloš Gagić, koji je ujedno i predsednik nove grupe. takođe je najavljeno i pristupanje novih članova tek formiranoj poslaničkoj grupi i to isključivo sa liste Bojan Pajtića. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.