Vlada usvojila uredbu kojom se smanjuje cena brašna

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom će biti smanjena cena brašna nakon što je došlo do pada cene pšenice na tržištu.

0
50

Snižene cene odnose se na brašno tip T- 400 glatko u pakovanju do jednog kilograma i brašno tip T-500 u pakovanju od takođe jednog kilograma.

Vlada je usvojila i Zaključak o izmenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, počev od plate za septembar 2023. godine kojim se ta osnovica uvećava za 5,5 odsto zaposlenima u više oblasti, sektora i ustanova.

To povećanje plata u oblasti prosvete dobiće zaposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom standardu i studentskom standardu.

Od septembra uvećane plate dobiće i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti: medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama – Zavodu za sport, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, zatim negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti. 

Vlada je navela da je taj zaključak donet kako bi se sprovele odredbe nedavno usvojenog rebalansa budžeta za ovu godinu.

(FoNet)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.