Vlada Srbije ponovo ograničila cene osnovnih životnih namirnica

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom cena jestivog suncokretovog ulja ne sme prelaziti 219,99 dinara po litru, belog kristal šećera 114,99 dinara po kilogramu i brašna tipa T-400 u iznosu od 84,7 dinara po kilogramu.

0
11

“U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada je izmenjenom Uredbom ograničila cene derivata nafte, a imajući u vidu da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomernije rasporedio na sve učesnike na tržištu”, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Tako je izmenjena Odluka kojom se na još 15 dana zabranjuje izvoz evro dizela EN 590, dok je Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućen izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023. godine, u okviru određene kvote od 24.000 tona.

Zbog velikog broja zainteresovanih građana, doneta je i Uredba o produženju roka za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.