Vlada SAD obezbedila 20,8 miliona dolara nove pomoći Srbiji

Vlada Sjedinjenih Američkih Država potpisala je danas dva sporazuma sa Vladom Srbije, kojima se obezbeđuje 20,8 miliona dolara pomoći za unapređenje konkurentnosti srpske privrede, jačanja vladavine prava, unapređenja javne uprave, poboljšanja okruženja za funkcionisanje medija kao i za borbu protiv korupcije, saopštila je Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID).

0
167

Prema rečima američkog ambasadora Kajla Skata, SAD su od 2001. godine obezbedile preko milijardu dolara pomoći Srbiji.

On je kazao da je pomoć Srbiji deo partnerstva SAD sa Vladom i građanima Srbije.

“Mi sarađujemo direktno sa Vladom Srbije, privatnim sektorom u Srbiji kao i sa civilnim društvom i zajednički se obraćamo građanima Srbije kako bismo utvrdili rešenja za izazove sa kojima se mnogi suočavaju svakog dana”, rekao je Skat.

U saopštenju je navedeno da je poslednjih godina pomoć USAID-a pomogla unapređenju izvoza i prodaje srpskih prehrambenih proizvoda i olakšala pristup novim tržištima za poljoprivrednike i stočare, kao i donošenju izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju kako bi se ubrzao i pojednostavio postupak izvršenja sudskih presuda.

Istaknuto je i da su SAD takođe pomogle Srbiji da razvije novi pristup jačanju vladavine prava, pristupa pravdi i pravnoj izvesnosti zaštite prava i sloboda građana kao i unapređenju poverenja u pravosuđe. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.