Vlada produžila ograničenje cene derivata nafte do kraja oktobra

Vlade Srbije produžila je danas uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja oktobra.

0
36

Izmenjena Uredba usvojena je danas na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, navodi se u saopštenju, a prenosi portal 021.rs.

Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.

Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu 17 minibuseva namenjenih prevozu seoskog stanovništva za 2023. godinu i povezivanju 368 sela, kao i sredstava namenjenih nastavku Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, članovi vlade su zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. doneli i Uredbu koja će omogućiti nastavak tog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395 miliona dinara.

Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za taj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895 miliona dinara.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.