Visoke kazne za nepropisno bacanje smeća u Novom Sadu

VIDEO K9: Od kako su u Novom Sadu pooštrene kazne za nepropismo odlaganje otpada, Gradska uprava za inspekcijske poslove pojačala je mere i aktivnosti na kažnjavanju nesavesnih sugrađana i preduzeća.

0
637

Od kako su stupile na snagu izmene i dopune Odluke o održavanju čistoće, komunalni inspektori i komunalna policija izdali su na licu mesta počiniocima prekršaja osam kazni u visini od 25.000 dinara i izrekli veliki broj upozorenja.

Pokrenuto je 197 upravnih postupaka, a nadležnom javnom komunalnom preduzeću dati su nalozi da uklone nepropisno odložen otpad tamo gde počinioci nisu zatečeni na licu mesta.

Takođe su delovali i preventivno, komunalni inspektori i policija, kako je saopšteno, u tu svrhu obaveštavali su građane kako i gde mogu da odlažu komunalni i drugi otpad.

Odlukom o održavanju čistoće, za nepropisno odlaganje otpada predviđena novčana kazna za pravno lice, podsetimo, iznosi 150.000 dinara, odgovorno lice u pravnom licu 25.000 dinara, za preduzetnike 75.000 dinara, a za fizičko lice 25.000,00 dinara.

U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove najavljuju nastavak akcije i dalji pojačan nadzor odlaganja komunalnog i drugog otpada.

Upućen je apel građanima da komunalni i drugi otpad odlažu na za to predviđena mesta, jer će u suprotnom morati da reaguju komunalni inspektori i policija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.