Visočica – Piramida Sunca

VIDEO K9: Istorija ljudske civilizacije krije brojne tajne u koje pokušavaju da proniknu stručnjaci raznih oblasti, kao i amateri. Da li su takozvane bosanske piramide deo te civilizacije ili niz prirodnih geoloških formacija, u našoj emisiji Otvoreni ekran govorio je njihov pronalazač, dr Semir Osmanagić.

0
15

Od kad je 2005. godine odjeknula vest da se u Visokom, u susednoj BiH, kriju možda i najstarije građevine  na svetu, fenomen bosanskih piramida ne prestaje da zaokuplja pažnju javnosti.

Iako teoriju o piramidama u BiH nije prihvatila zvanična nauka, bosanska dolina piramida sve atraktivnija turistima, istraživačima, medijima, ali i javnim ličnostima.

Dr Semir Osmanagić, kojeg zbog bosanskih piramida oštro kritikuje veliki deo stručne javnosti, pobornik je teorije da je istorija čovečanstva zapravo istorija ciklusa.

Poslednje dve decenije intenzivan je razvoj nove nauke, nauke o piramidama, kaže dr Osmanagić, koja opovrgava dotadašnje verovanje da su piramide građene samo u Egiptu i Centralnoj Americi.

Svet prošlosti bio je svet piramida, kaže dr Osmanagić koji je njihovu geometriju otkrio prilikom posete Visokom 2005. godine, kada je i počela priča o bosanskim piramidama koja je uzburkala domaću i svetsku javnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.