Vislavskom nagrada za životno delo Društva novinara Vojvodine

VIDEO K9: Novinaru Miroslavu Vislavskom u subotu je uručena Nagrada Svetozar Miletić za životno delo koju dodeljuje Društvo novinara Vojvodine.

0
43

Godišnje nagrade i priznanja svojim najzaslužnijim članovima u subotu je, u amfiteatru SPENS-a, dodelilo Društno novinara Vojvodine, povodom obeležavanja godišnjice tog društva.

Najviša nagrada “Svetozar Miletić” za životno delo dodeljena je Miroslavu Vislavskom.

Za doprinos fotografiji Povelja “Dušan Šijački” uručena je Milošu Pavkovu, za najbolje medijsko ostvarenje nagrađen je autor dvotomne enciklopedije karikature sa ovih prostora Goran Maravić, specijalnu nagradu za izveštavanje i praćenje poljoprivrede dobila je Milanka Vorgić, a Zoran Knežev za seriju napisa o našem nacionalnom instrumentu, tamburi.

Opisujući životni put Miroslava Vislavskog, njegovu političku, sportsku i novinarsku karijeru, jedan kolega nazvao ga je Viki Laudom, jer, uvek je stizao do cilja! Uprkos svemu ostao je privržen svojim ubeđenjima, a potvrdio se kao jedan od najuspešnijih i najtrofejnijih sportskih radnika, rečeno je prilikom dodele nagrade za životno delo “Svetozar Miletić”.

U ime nagrađenih i u svoje ime Vislavski je naveo da je počastvovan ovim visokim priznanjem Društva novinara Vojvodine.

Vislavski se svakodnevnim novinarskim radom bavi od 2002. godine, birajući samostalno teme i glasila u kojima je sarađivao. Vremenom se pokazalo da najviše energije ima u razobličavanju društveno negativnih pojava u sportu i oko sporta.

Bio je autor, urednik i voditelj više od 450 emisija o sportu „Kontranapad“ na TV „Jesenjin“, potom i TV „Panonija“ koje su reemitovane na više televizija u Srbiji, preko 400 emisija „Sport iz drugog ugla“ na TV „Kanal 9“ kao i drugih emisija sportskog žanra poput: „Sportsko oko“, „Olimpijski plamen“, „U susret Atini 2004“. 

O opštim temama iz sveta politike, privrede, ekonomije, socijalne politiki drugih radio je kontakt i emisije studijskog tipa, među kojima i oko 100 – nak emisija opšte sindikalne akcije i aktivnosti i oko 90 izdanja emisije Periskop na TV „Kanal 9“ i TV „Panonija“.

Pisao je i scenarija za dokumentarne filmove, a autor je nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova i više dokumentarnih sportskih serijala kao što su „Bogovi Olimpa“ uoči Olimpijade u Londonu 2012. ili „Fenomen odbojke“ emitovanog 2014. na TV SOS kanalu i više lokalnih i regionalnih televizija.

Objavio je i četiri knjige, „Velika zabuna“ 2001, „Kontranapad“ 2011, „Novi Kontranapad“ 2016. i „Kontranapad njima i njihovim“ 2018.

Trenutno radi na novom dokumentarnom serijalu od petnaest epizoda o karijerama velikana sporta pod nazivom “Vojvođanski YUgo šampioni”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.