Visoki računi za nepotrošenu vodu

VIDEO K9: Sugrađani iz Poštanske 9 požalili su se našoj redakciji na visoke račune za vodu koje plaćaju poslednjih meseci. Razlog je, po svemu sudeći, pucanje cevi, pretpostavljaju u Vodovodu i kanalizaciji koje im neće umanjiti iznose na računima dok sami ne otklone kvar.

0
924

Na alarmantno visoke račune za potrošenu hladnu vodu naša sugrađanka Vinka Karamarković, vlasnica stana u Poštanskoj 9, reagovala je sredinom oktobra slanjem mejla Vodovodu i kanalizaciji.

“Pošto sam prethodno zvala nadležne u Vodovodu da provere da li je u redu sa vodomerom, šta se događa, jer mi je u septembru stigao račun od 3.600 dinara, to je već bilo alarmantno. Oni su mi rekli da negde sigurno curi. Ja kažem, stalno verujem da negde curi voda, ali ne mogu da verujem da toliko curi. Ja plaćam nešto što ne koristim, drugo, pritisak na mom četvrtom spratu je dosta manji od pritiska dole. Ja ne mogu da se naplaćam te vode, plaćam je više nego grejanje, nego struju”, rekla je Karamarković.

Pravi šok doživela je, međutim, prošlog meseca kada je pristigao račun Informatike, čiji je, inače, redovan platiša, sa iznosom na preko 8.000 dinara i uvidela da potrošnja vode nije i jedini problem koji imaju.

“Ja sam jednostavno šokirana i nisam ni pogledala ostale stavke u samom računu. Kad sam ih sutradan pogledala, videla sam da je stepenišno osvetlenje, odnosno zajednička struja 2.038 dinara. To je 10 puta više od onoga što mi inače plaćamo. Molila bih nadležne i sve institucije, uopšte, sve ljude dobre volje, da se malo pozabave običnim građanima koji ne znaju više kome da se obrate”, navela je Karamarković.

Iz Vodovoda je, prema njenim rečima, stigao odgovor da će im računi biti korigovani kada otklone kvar čija popravka nije u njihovoj nadležnosti.

Stanari se nadaju da će pre krajnjeg roka za plaćanje računa uspeti da iznađu rešenje ovog problema i naići na razumevanje nadležnih.

“Predsednik skupštine stanara se trenutno nalazi u JKP Stan. MI radimo na tome da napravimo neko premošćavanje ili već šta nam je činiti. Uzrok nismo pronašli i to je to. Ja nemam mnogo toga da dodam, osim da se osećam vrlo, vrlo ojađeno, opljačkano se osećam, moram tako da kažem na kraju krajeva, jer ja sa svojom penzijom od 21.700 dinara da platim 15.000 Informatiku, malo mnogo je”, kazala je naša sugrađanka.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija kojem smo se obratili povodom ovog slučaja, kažu da su nakon uvida u evidenciju, ustanovili da je gospođi Karamarković, kako su naveli, uredno poslat odgovor na njenu žalbu, te da je merni uređaj na koji se žalila prosleđen Direkciji za mere i dragocene metale na detaljnu analizu, nakon čega je ustanovljeno da je vodomer ispravan.

SANIRAJTE KVAR U ZGRADI

“Referenti iz Službe obračuna i naplate su gospođi dali smernice, odnosno, uputili je da se izvrši kontrola unutrašnjih instalacija, jer je verovatno došlo do pucanja istih i to je razlog visokog računa. JKP “Vodovod i kanalizacija” nije nadležno za održavanje unutrašnjih instalacija. Nakon što stanari saniraju kvar u zgradi, blok tarifa će se ukinuti.

JKP “Vodovod i kanalizacija”

Naša sugrađanka navela je i da je zgrada broj 9 u Poštanskoj ulici pod zaštitom države, kao i da u njoj živi veliki broj podstanara u iznajmljenim stanovima, tako da će lociranje kvara i njegova popravka, verovatno potrajati.

Do tada će, izgleda, morati da plaćaju astronomske račune za vodu koju ne troše, ukoliko im ovo preduzeće na neki način ne izađe u susret.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.