Više žalbi potrošača tokom pandemije

VIDEO K9: U godini pandemije korona virusa i potrošači su bili žrtve raznih zloupotreba. Ovome svedoči povećan broj žalbi koje je registrovao Prosperitet Novi Sad, Udruženje za zaštitu i prava potrošača Novi Sad.

0
19

Udruženje za zaštitu prava potrošača Prosperiti Novi Sad pruža savete i pravnu pomoć potošačima i vrši edukaciju o pravima potrošača. Udruženje takođe, prati i rad javnih i javno komunalnoih privrednih subjekata koje pružaju usluge korisnicima, a koji kako navodi predsednik ovog udruženja, ne postupaju uvek prema zakonu.

Radomir Ćirilović, predsednik Udruženja “Prosperitet” navodi da i pojedina javna i javno komunalna preduzeća zloupotrebljavaju epidemilošku situaciju, jer im je, kako navodi, korona virus izgovor da ne rade svoj posao.

Ćirilović napominje da lokane samouprave moraju da, kao donosioci odluka i osnivači javnih i javno komunalnih preduzeća, daleko više obraćaju pažnju na kvalitet pružanja nihovih usluga, jer su potrošači sve nezadovoljniji, pa umesto poboljšanja dolazi do pogoršanja rada i pružanja usluga ovih preduzeća, tvrdi Ćirilović.

Broj nezadovoljnih potrošača i žalbi porastao je od početka epidemije, kaže Ćirilović, a nadležni ne preduzimaju odgovarajuće mere kako bi zaštitili njihova prava.

Udruženje Prosperitet trenutno zbog epidemiološke situacije pruža savete i pomaže u rešavanju problema potrošača putem telefona i mejla.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.