Više prostora u OŠ Vuk Karadžić

VIDEO K9: U novosadskoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" okončani su radovi na nadogradnji, čime je škola dobila 400 kvadratnih metara dodatnog prostora.

0
213

Đacima i nastavnicima OŠ “Vuk Karadžić” na Salajci na raspolaganju je novih 400 kvadratnih metara u ovoj ustanovi, tačnije četiri učionice, dva toaleta i jedna prostorija za nastavnike.

U prizemlju objekta adaptiran je prostor za decu predškolskog uzrasta koji će biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”, a iz budžeta Grada će za školsku 2019. biti izdvojena i sredstva za održavanje kuhinje i trpezarije, zamenu podne i zidne obloge, dotrajalih instalacija vodovoda i kanalizacije u kuhinji, stolariju, kao i molersko-farbarske radove.

“Iz gradskog budžeta izdvajaju se velika sredstva za oblast obrazovanja, jer je to važno za budućnost grada”, kazao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska škole i dodao da je za kuhinju i trpezariju, toplifikaciju i infrastrukturu, kao i parterno uređenje dvorišta preko Gradske uprave za obrazovanje iz budžeta grada izdvojeno 56 miliona dinara, dok je 2,5 miliona za rekonstrukciju kotlarnicedala Pokrajina na osnovu konkursa.

Direktorka škole Zorica Zeljković je istakla da se ovim proširivanjem kapaciteta stiču uslovi za povećanje broja dece koja pohađaju nastavu, te da od ove godine škola ulazi u jednosmensku nastavu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.