Više od 190.000 dinara za malog Boška

VIDEO K9: Mediji su preneli danas informaciju da je kutija za prikupljanje pomoći šestomesečnom Novosađaninu Bošku Gugleti ukradena iz jednog kafića na Labudovom brdu u Beogradu. Boško boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 i za lek mu je potrebno 2,5 miliona evra, zbog čega su u više gradova organizovani brojni humanirani bazari, turniri, a u prikupljanje pomoći uključile su se mnoge poznate ličnosti, restorani, kafići, prodavnice i preduzeća. U akciji „Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu juče je za lečenje ovog dečaka prikupljeno više od 190 hiljada dinara, saznajemo u Gradskom zelenilu.

0
48

U toku je sedma sezona akcije Humanitarni ponedeljak na Štrandu tokom koje su kapije novosadske plaže na Dunavu ponedeljkom otvorene za posetioce koji, umesto plaćanja ulaznice, ostavljaju dobrotvorne priloge u skladu sa svojim mogućnostima.

Ovog ponedeljka prikupljana su sredstva za lečenje šestomesečnog Boška Guglete obolelog od spinalne mišićne atrofije tip 1 za koju lek košta 2,5 miliona evra.

U slučaju da tokom jednog Humanitarnog ponedeljka iz bilo kojih razloga ne bude prikupljen minimalni iznos za dete kome je namenjen, akcija se ponavlja za sedam dana, kaže Jelena Prica PR JKP Gradsko zelenilo.

Građani koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći, svoju molbu mogu da predaju na glavnoj blagakni Štranda nakon čega komisija odlučuje o rasporedu kojeg ponedeljka i za koga će potrebna humanitarna pomoć biti prikupljana. Do sada se još nije desilo, ističe Prica, da nekome nisu izašli u susret.

Humanitarni ponedeljak traje tokom cele kupališne sezone, od maja do kraja septembra, a u Gradskom zelenilu se nadaju da će tradicija organizovanja ove uspešne akcije biti nastavljena i narednih godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.