Više novca za sistem javnog uzbunjivanja

  VIDEO K9: Sredstva za investicione aktivnosti na izgradnji sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji Novog Sada za 2022. godinu uvećana su za više od 4 miliona i 300 hiljada dinara predlogom odluke koju su juče prihvatili članovi Saveta za za javni red i mir i bezbednost i uputili ga Skupštni grada na razmatranje.

  0
  107

  Predlogom odluke o izmenama Odluke o Programu investicionih aktivnosti na izgradnji sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji Grada Novog Sada za 2022. godinu ukupno planirana finansijska sredstva za realizaciju Programa uvećana su sa 10 miliona i 80 hiljada dinara na 14 miliona i 400 hiljada dinara.

  U Novom Sadu ima 57 lokacija na kojima se nalaze sistemi za javno uzbunjivanje i obaveštavanje građana,. Taj sistem je, međutim, uspostavljen na osnovu studije koja je rađena 1986. godine, pa je on sada prilično zastareo, a ukupno 10 sistema uopše i ne radi, te ih je potrebno zameniti novim i savremenijim elektorniskim sistemima, kazao je predsednik Saveta za javni red i mir, Dušan Popović.

  Član Saveta za javni red i mir i bezbednost, Blažo Ilić smatra da bi ovaj Savet trebalo da se bavi stvarnim problemima, odnosno analizom stanja bezbednosti u Novom Sadu, a ne samo rasparavom o izdvajanju i uvećavanju troškova. Kaže i da se već dve godine analiza stanja bezbednosti u gradu nije našla na dnevnom redu ovog Saveta.

  Ilić je i na ovom sastanaku insistirao da se na nekoj od sledećih sednica analiza bezbednosti u gradu stavi na Dnevni red Saveta, ali su njegov predlog ostali članovi odbili većinom glasova, a predsednik Saveta je obrazložio da ova tačka nije u ingerenciji Grada, već pokrajine i republike.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.