Više modela nastave u školama

VIDEO K9: Za početak nove školske godine u uslovima epidemije virusa korona pripremljeno je "nekoliko modela realizacije nastave" kao i da je prosveta spremna da se prilagođava epidemiološkoj situaciji, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

7

Prosveta je spremna da se prilagođava epidemiološkoj situaciji i za početak nove školske godine pripremljeno “nekoliko modela realizacije nastave”, izjavio je za”Blic” ministar prosvete Mladen Šarčević.

Škole, roditelji i đaci, kako je rekao, moći da se opredele koji im model nastave odgovara, da li će raditi od kuće ili u školi, ali da će svi đaci morati da odgovaraju u školi.

Šarčević je dodao da će se nastava izvoditi uz epidemiološke mere, đaci će nositi maske i u učionicama će moći da budu maksimalno 15 učenika raspoređenih tako da će po jedan biti na četiri kvadratna metra prostora.

Što se tiče osnovnih škola, Šarčević je kazao da će se raditi po drugačijim smenama te će biti 4 smene sa po dva razreda i da će svi imati po četiri časa koja traju po 35 minuta i redovne odmore, a između svakog bloka nastave biće oko 20 minuta za dezinfekciju pre dolaska naredne smene đaka.

Šarčević je dodao i da veće škole u većim gradovima zahtevaju više kombinacija modela nastave i da će “oko 360 škola morati da obori broj od 1.000 đaka i da rade po smenama”.

O srednjim školama ministar je rekao da će dualne i stručne teoretski deo držati u svojim zgradama, a praktični deo nastave po kompanijama, odnosno dok jedan razreda bude na nastavi, drugi će biti na vežbama izvan škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.