Više joda za bolji imunitet

Jedan od najvažnijih minerala, kog u većini slučajeva imamo premalo, jeste jod. To ne smemo dozvoliti, jer jod je odgovoran za pravilan rad štitnjače, metabolizam, pravilan rad nervnog sistema i imunitet.

0
8

Ono što je najvažnije, jod nam pomaže u borbi protiv virusa!

Istraživanja Dr Dejvida Derija publikovana u američkim stručnim časopisima, naglašavaju dominantnu ulogu joda u jačanju imunog sistema, naročito u borbi protiv virusnih infekcija i covida.

Pored poznate činjenice da jod eliminiše sve patogene, uključujući i deaktivaciju virusa u telu i na koži, čime najbolje doprinosi jačanju organizma, njegova najvažnija uloga jeste tzv apoptoza – programirano uništavanje zaraženih ćelija. Unosom od 1,5 do 2,4 miligrama joda dnevno (zavisno od telesne težine) ojačavamo naš imuni sistem, u borbi protiv gripe. Takođe, smanjujemo mogućnost prenosa Covida-19, a samim tim i smrtnosti.

Najbolji izvori joda su alge, morska riba i jodirana so. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik od obolevanja, dok ga stres povećava.

Važnost joda i njegovog nedostatka u hrani dokazuje činjenica da su mnoge zemlje propisale veštačko jodiranje soli. Obzirom da sve manje jedemo slano i koristimo razne vrste soli (himalajska i dr.) nedostatak joda u ishrani je evidentan.

Svi volimo da se opustimo u hrani i piću sa porodicom i prijateljima, tokom cele godine, a posebno u sezoni slava i praznika. Kako bismo imali šansu u borbi protiv infekcija, brigu o telu i imunološkom sistemu treba da nam je prioritet u ovom momentu.

Svakodnevno konzumirajte dovoljno ovog dragocenog minerala – joda. To je pravi način da pobedite infekcije i ojačate imunološki sistem. Najbolja odbrana je najjači napad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.