Virus voli okupljanja

  VIDEO K9: Crni petak i ove godine okupio je veliki broj potrošača u tržne centre i druge trgovinske radnje, uprkos opasnosti od epidemije korona virusa. Razlog tome je niska platežna sposobnost građana koji su masovno iskoristili velike popuste i potrošački mentalitet koji je nametnut i našem društvu.

  0
  17

  Za nama je potrošački “crni petak” čije ćemo posledice, kažu epidemiolozi, tek osetiti narednih dana po broju novozaraženih i obolelih od kovida-19.

  U Asocijaciji potrošača Srbije navode da redovi zabeleženi u tržnim centrima rečito govore o popularnosti “crnog petka” i kod nas, ali da su oni mogli biti mnogo kraći da su građani koristili mogućnost onlajn kupovine.

  Postoje mehanizmi koje potrošačko društvo u Srbiji može koristiti kako bi na bezbedan način došlo do robe i usluga.

  Kupci u Srbiji, istakla je Jovanka Nikolić, pravna savetnica APOS-a, moraju da obrate pažnju i na zamke koje im pojedini vešti trgovci postavljaju u danima velikih popusta.

  Nikolić je ukazala i da Zakon o zaštiti potrošača, posebno Zakon o trgovini, jasno definiše pravila po kojima trgovci vrše prodajne podsticaje – rasprodaje pred zatvaranje radnje, akcije na određenu robu i njenu količinu koja se nalazi u radnji ili sezonska sniženja koja mogu biti samo dva puta godišnje, krajem decembra do polovine januara i u julu mesecu

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.