Virtuelna noć istraživača

VIDEO K9: Čak 28 gradova iz Srbije, među kojima i Novi Sad, biće uključena ove godine u Evropsku noć istraživača, koja će u nešto izmenjenim okolnostima zbog pandemije korona virusa, biti održana 27. i 28. novembra, rečeno je juče na predstavljanju programa manifestacije.

0
8

Pandemija korona virusa nije omela organizaciju 11. Evropske noći istraživača koja će, doduše u malo izmenjenom obliku i sa malim zakašnjenjem, biti održana 27. i 28. novembra.

Naučni program biće dostupan virtuelno, tako da neće izostati predavanja, druženje s naučnicima, brojni eksperimenti, lov na blago, na koje su navikli ljubitelji ove manifestacije.

Evropska noć istraživača biće realizovana kroz tri projekta, a među 28 gradova iz Srbije koja će učestvovati, biće i Novi Sad.

Situacija u kojoj se svet našao zbog virusa Covid 19 pokazala je da je nauka čovečanstvu potrebnija nego ikada, rekla je profesorka Tijana Prodanović, jer samo ona može ponuditi rešenje, a ključ do njegovog iznalaženja je dobra naučna komunikacija.

Naučna izložba – naučno igralište, od 15. novembra biće postavljena u zgradi Rektorata Univeziteta u Novom Sadu, biće dostupni i virtuelni vodiči preko android aplikacije Noć istraživača, dok će najmlađim sugrađanima biti dostpna igrica Lov na nauku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.