Virtuelna “Maškarada” Muzeja Vojvodine

VIDEO K9: Epidemija je i popularnu maskirnu povorku „Maškarade“, koju decenijama organizuje Muzej Vojvodine, premestila u virtuelnu sferu. Tako će ove godine povodom Poklada biti organizovana virtuelna povorka, a najbolje maske naći će se na bilbordu u centru grada.

0
31

Tradicionalnu maskiranu povorku – „Maškaradu“ Muzej Vojvodine organizuje od 1995. godine. Ove godine šarene povorke na centralnim novosadskim ulicama neće biti, ali se Muzej prilagodio uslovima koje diktira epidemija korona virusa i nastavio da neguje staru vojvođansku tradiciju pokladnih običaja.

Cilj je, kaže Slađana Velendečić kustoskinja Muzeja Vojvodine, sačuvati od zaborava ovu kulturnu baštinu, koja se u Vojvodini vezuje za period pre početka uskršnjeg posta.

Iako se ove godine, za razliku od prethodnih, „Maškarada“ organizuje kao virtuelni defile, Velendečić kaže da bogatsvo sadržaja neće izostati, pa ja tako organizovan i raznovrstan prateći program.

Konkurs je završen, a Velendečić je pozvala sve zainteresovane da posete fejzbuk profil Muzeja Vojvodine i glasaju za najbolju ovogodišnju maškaru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.