Vinski analizator za Poljoprivredni fakultet

VIDEO K9: Na Oglednom dobru za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima pušten je u rad uređaj za analizu vina koji je Pokrajinska vlada donirala novosadskom Poljoprivrednom fakultetu. Za ovaj uređaj iz budžeta Vojvodine izdvojeno je 17 miliona dinara.

0
856

Vinski analizator doniran Poljoprivrednom fakultetu najsavremeniji je uređaj i prvi takve vrste u Srbiji, koji će značajno doprineti unapređenju kvaliteta vina, istaknuto je prilikom puštanja u rad ovog aparata.

Ovo dobar primer saradnje nauke i privrede, jer će analizator za vino, pored naučno-istraživačkih procesa i rada profesora i studenata sa Poljoprivrednog fakulteta, biti na raspolaganju i vinarima i vinogradarima iz Vojvodine, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Prema rečima prof. dr Nedeljka Tice, dekana Poljoprivrednog fakulteta, za njihove studente je veoma važno što će imati priliku da budu u korak sa savremenim tehnološkim dostignućima.

Ova donacija predstavlja, kako je istakao, korak bliže ostvarenju strateškog cilja Poljoprivrednog fakulteta, a to je nabavka najsavremenije opreme koja će biti na usluzi nauci i privredi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.