Viktor Vejvoda u Magic Carpetsu

VIDEO K9: Tokom novembra meseca u našem gradu boravi umetnik iz Praga Viktor Vejova, u okviru projekta MagiC Carpets koje sprovodi Novo kulturno naselje. Vejvoda tokom jednomesečnog boravka na Novom naselju ima priliku da upozna lokalnu zajednicu i kulturu.

0
5

Viktor Vejvoda, umetnik novih likovnih medija iz Praga, tokom ovog meseca boravi u Novom Sadu u okviru projekta MagiC Carpets koji realizuje Novo kulturno naselje i koji je podržo program Kreativna Evropa.

U svojoj umetničkoj praksi Vejvoda se služi različitim tehnikama kako bi dao nove poglede i komentare na svet oko sebe. Ideja i koncept njegove saradnje sa Novim kulturnim naseljem, kao i celokupnog projekta MagiC Carpets jeste izmeštanje umetnika iz ateljea, rad sa kustosom i lokalnom zajednicom.

Ovogodišnji koncept projekta naslonjen je na prošlogodišnji #NewCheapNature projekat, koji produbljuje bavljenje ekologijom i apostrofira suštinska pitanja razvoja jedne urbane sredine i kvaliteta života u njoj.

Krajnji rezultat će biti javna prezentacija rada koja će aktivirati nove prostore na Novom naselju, a simbolično, ovo oživljavanje počeće u prostoru u ulici Braće Dronjak broj 15, lokaciji festivala Dobro došli na Naselje, koja će ovom prilikom postati galerijski i rezidentni prostor.

U okviru projekta MagiC Carpets, tokom četiri godine, Novo kulturno naselje je bilo domaćin brojnim stranim umetnicima iz Portugala, Italije, Litvanije, Austrije i Češke, ali je i omogućilo lokalnim umetnicima da putuju u neku od 15 partnerskih zemalja i stvaraju u drugim sredinama, umrežavaju se i šire svoja znanja, iskustva, kao i da promovišu svoj rad širom Evrope. Učestvovanjem u projektu MagiC Carpets i postignutim rezultatima, novonaseljska zajednica je osvojila nagradu Community Award, koja se dodeljuje svake godine za najaktivniju zajednicu u konkurenciji od 15 evropskih zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.