“Vihor” najuspešnijim sportistima i ekipama

VIDEO K9: Juče je u zgradi Banovine dodeljeno najviše pokrajinsko sportsko priznanje "Vihor" najuspešnijim sportistima i ekipama u 2016. godini. Nagrade su najboljima uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

0
395

Tradicionalno priznanje “Vihor”, povelje i novčane nagrade, uručene su rvaču Davoru Štefaneku, najboljem sportisti i atletičarki Ivani Španović, koja je izabrana za najbolju sportistkinju godine.

Prestižno priznanje u konkurenciji najboljih muških ekipa pripalo je Sportskom udruženju uličnog basketa „Basket 3 X 3“, nosiocima titule svetskih šampiona, dok je u ženskoj nagrada dodeljena Univerzitetskom džudo i sambo klubu “Slavija” iz Novog Sada.

Ove godine po prvi put uručen je “Vihor” i sportistima sa invaliditetom, koja je, uženskoj konkurenciji pripala stonoteniserki Borislavi Perić – Ranković, osvajačici zlatne i srebrne medalje na paraolimpijadi u Riju, a u muškoj strelcu Laslu Šuranjiju, osvajaču zlatne i bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju. U kategoriji najboljih ekipa osoba sa invaliditetom za najbolji je izabran Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom “Spin” iz Novog Sada.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez naveo je da je 2016. godina bila možda jedna od najuspešnijih godina za srpski i vojvođanski sport u proteklim decenijama i dodao da će sledeće godine lista sportista stipendista biti proširena i da će biti data podrška perspektivnim sportistima i njihovim trenerima sa ciljem da na Olimpijskim igrama u Tokiju imamo još više osvojenih medalja iz AP Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je podsetio da se radi o višestrukim sportskim šampionima, koji, kako je rekao, niz godina pronose slavu našeg sporta i naše zemlje i dodao je da će naši najuspešniji sportisti i dalje imati bezrezervnu podršku.

Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od 435.430 dinara, dok su najuspešniji u pojedinačnoj konkurenciji nagrađeni sa po 261.258 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.