Vidovdanske nagrade za najbolje đake

VIDEO K9: Najbolji učenici novosadskih škola danas su na svečanosti upriličenoj na Petrovaradinu dobili priznanja i Vidovdanske nagrade. Za Vidovdansku nagradu u ovoj školskoj godini grad je obezbedio sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara, što je za oko 500.000 više nego za prošlu.

0
673

Najboljim učenici osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle godine uručene su pohvalnice i Vidovdanske nagrade.

“Ove godine 833 Vidovdanske nagrade, 756 učenika, 11miliona i 700.000 dinara iz budžeta. Ja sam siguran i verujem i želim da sledeće godine imamo još više nagrađenih  ovde na Petrovaradinskoj tvrđavi na Vidovdan”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Pored ovih nagrada, dodeljeno je i pet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu i to za  osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu nagrada u iznosu od 45.000 dinara, a za osvojeno treće mesto u iznosu od  35.000 dinara.

Svečanost je uveličao nastup hora Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, a prisutnima su se, pored gradonačelnika, u ime nagrađenih obratili i direktor te gimnazije Radivoje Stojković, kao i učenik Boris Lačanski koji je osvojio 1. mesto na Evropskom juniorskom takmičenju u plivanju u Rumuniji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.