Vidovdanske nagrade najboljim novosadskim osnovcima i srednjoškolcima

VIDEO K9: Za učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine, na Petrovaradiskoj tvrđavi upriličena je svečanost na kojoj su im, od strane Grada Novog Sada, dodeljene Vidovdanske nagrade.

1250

Najboljim učenicima su uručene pohvalnice, odnosno Vidovdanska nagrada koja se učenicima dodeljuje svake godine na Vidovdan, a koju čini i novčani iznos koji zavisi od osvojenog mesta.

Pored 691 nagrade za 607 učenika, od kojih je 280 nagrada za učenike osnovnih škola i 411 nagrada za srednjoškolce, dodeljeno je i 57 Vidovdanskih nagrada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu.

“Raduje me što je svake godine sve više nagrađenih učenika, a Vidovdan je jedan od najbitnijih datuma u istoriji našeg naroda i države. On s jedne strane simbolizuje stradanje, ali na ovaj način on postaje simbol pobede znanja, lepog vaspitanja, učenja i kulture. Ovog puta imali smo 691 nagradu, što je za 100 više u odnosu na prošlu godinu, a izdvojili smo 12 300 000 dinara, to jest 3 100 000 više nego lane. Nadam se da ćemo sledeće godine morati još više da izdvojimo iz gradske kase za naše najbolje đake na koje sam ponosan, i danas šaljemo najlepšu sliku iz Novog Sada”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U ime novosadskih škola obratio se direktor STŠ ”Mileva Marić Ajnštajn” Stanko Matić, koji je naglasio da su nagrade dobili najbolji od najboljih i da će ih biti sve više, jer Grad pruža izuzetnu finansijsku podršku novosadskim školama, pa naši đaci imaju najbolje uslove za učenje u Srbiji.

Nataša Racković, kao predstavnica učenika, zahvalila se Gradu Novom Sadu na podršci, kao i roditeljima i mentorima, te izrazila nadu da će i buduće generacije nastaviti da nižu uspehe.

Grad Novi Sad ustanovio je Vidovdansku nagradu 2015. godine za učenike osnovnih i srednjih škola koji se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim takmičenjima i smotrama, kao i na međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, u okviru obrazovnog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.