Vidovdanske nagrade najboljim novosadskim osnovcima i srednjoškolcima

VIDEO K9: Za učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine, na Petrovaradiskoj tvrđavi upriličena je svečanost na kojoj su im, od strane Grada Novog Sada, dodeljene Vidovdanske nagrade.

0
1320

Najboljim učenicima su uručene pohvalnice, odnosno Vidovdanska nagrada koja se učenicima dodeljuje svake godine na Vidovdan, a koju čini i novčani iznos koji zavisi od osvojenog mesta.

Pored 691 nagrade za 607 učenika, od kojih je 280 nagrada za učenike osnovnih škola i 411 nagrada za srednjoškolce, dodeljeno je i 57 Vidovdanskih nagrada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu.

“Raduje me što je svake godine sve više nagrađenih učenika, a Vidovdan je jedan od najbitnijih datuma u istoriji našeg naroda i države. On s jedne strane simbolizuje stradanje, ali na ovaj način on postaje simbol pobede znanja, lepog vaspitanja, učenja i kulture. Ovog puta imali smo 691 nagradu, što je za 100 više u odnosu na prošlu godinu, a izdvojili smo 12 300 000 dinara, to jest 3 100 000 više nego lane. Nadam se da ćemo sledeće godine morati još više da izdvojimo iz gradske kase za naše najbolje đake na koje sam ponosan, i danas šaljemo najlepšu sliku iz Novog Sada”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U ime novosadskih škola obratio se direktor STŠ ”Mileva Marić Ajnštajn” Stanko Matić, koji je naglasio da su nagrade dobili najbolji od najboljih i da će ih biti sve više, jer Grad pruža izuzetnu finansijsku podršku novosadskim školama, pa naši đaci imaju najbolje uslove za učenje u Srbiji.

Nataša Racković, kao predstavnica učenika, zahvalila se Gradu Novom Sadu na podršci, kao i roditeljima i mentorima, te izrazila nadu da će i buduće generacije nastaviti da nižu uspehe.

Grad Novi Sad ustanovio je Vidovdansku nagradu 2015. godine za učenike osnovnih i srednjih škola koji se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim takmičenjima i smotrama, kao i na međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, u okviru obrazovnog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.