Vidovdanske nagrade najboljim đacima

VIDEO K9: Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola uručene su Vidovdanske nagrade na tradicionalnoj svečanosti na Petrovaradinskoj tvrđavi. Dodeljeno je skoro pet stotina nagrada za postignut uspeh u raznim oblastima prirodnih i društvenih nauka.

0
35

Na svečanosti upriličenoj kod Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, najboljim novosadskim osnovcima i srednjoškolcima uručene su Vidovdanske nagrade, koje predstavljaju đacima podstrek za dalje školovanje i ostvarivanje vrhunskih rezultatata.

Dodeljeno je blizu pet stotina nagrada za uspehe postignute u školovanju i na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Više od dve stotine nagrada dodeljeno je najuspešnijim učenicima osnovnih škola, a isto toliko namenjeno je i za srednjoškolce. Tokom ove školske godine đaci su osvojili 371 prvo mesto na republičkim takmičenjima, dok je na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima osvojeno 9 nagrada.

Jedan od nagrađenih je i Nikola Kušlaković, koji je osvojio treće mesto na Međunarodnom forumu naučne omladine ,,Korak u budućnost” u Moskvi, za istraživački rad u oblasti matematike i računarstva.

Za Vidovdanske nagrade ove godine Grad je izdvojio 11 miliona i 700 hiljada dinara.

Biće dodeljeno i devet nagrada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i evropskim i svetskim takmičenjima, kao i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti, za šta je iz budžeta Novog Sada izdvojeno 350.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.