Vidovdanske kulturne svečanosti

VIDEO K9: U okviru manifestacije Vidovdanske kulturne svečanosti Opštine Čajetina, koja je održana u subotu u Kulturnom centru na Zlatiboru, upriličena je i svečana dodela priznanja „Vitez Srbije“

0
13

Svečana dodela priznanja „Vitez Srbije“, u okviru manifestacije Vidovdanske kulturne svečanosti Opštine Čajetina, održana je u subotu Kulturnom centru na Zlatiboru.

Ovogodišnji, kao i svi nagrađeni prethodnih 12 godina, priznanja su dobili kao istaknuti pripadnici svojih profesija, koji, zahvaljujući svojim dostignućima godinama unazad, daju viteške doprinose oblastima kojima se bave. Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da dodeli sedam plaketa. Plaketa Vitez srpske književnosti pripala je pesnikinji, dramskom piscu Mileni Marković, plaketa Vitez srpske glume pripala je Tihomiru Staniću. Viteške plakete dobili su još i Dragana Marinković, urednica emisije „Od zlata jabuka“ Radio Beograda 2,  vajar Nebojša Savović, Prof. dr prim. Boško Milev, načelnik Odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Klinike za opštu hirurgiju VMA. Vitez srpskog sporta postao je kapiten Košarkaškog kluba Zlatibor iz Čajetine Dušan Kutlešić, a nagradu Vitez srpske privrede ove godine je dobilo preduzeće Galens Invest koje je realizacijom investicije u Hotel Zlatibor doprinelo da se Zlatibor, kao turistička destinacija, veoma visoko pozicionira na svetskoj mapi velnesa. Poseban pečat manifestaciji dodele priznanja Vidovdanski vitez dala je i  Etno grupa Trag koja godinima baštini srpsku tradicionalnu pesmu i igru. Predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović, zahvaljujući se ovogodišnjim dobitnicima, rekao je da su nosioci priznanja „Vitez Srbije“ ljudi  koji imaju vezu sa Zlatiborom, ali su svojim radom i na ponos cele Srbije. „Oni su se istakli u svojim profesijama ali su ostali skromni i plene svojom ljudskošću i svojim pozitivnim osobinama“, istako je Stamatović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.