Vibro-akustičko inženjerstvo na UNS

VIDEO K9: Otvorene su prijave na novi master akademski studijski program Vibro-akustičkog inženjerstva na Novosadskom univerzitetu. Ovim je Univerzitet u Novom Sadu postao prva visokoškolska institucija u regionu koja je otvorila specijalističke studije ovog tipa, a ove godine će na program biti upisano 25 studenata koji će ga pohađati besplatno.

0
23

Univerzitet u Novom Sadu od ove godine je bogatiji za master akademski studijski program Vibro-akustičko inženjerstvo, koji je prvi specijalistički program ovog tipa ne samo u Srbiji već i u regionu.

Ovaj studijski program postoji na nekoliko evropskih univerziteta, a Novosadski, prilikom kreiranja master studija Vibro-akustičkog inženjerstva, ugledao na univerzitete u Sautemptonu i Stokholmu.  

Dvadeset i pet studenata imaće mogućnost ove godine besplatno da pohađaju master program vibro-akustičkog inženjerstva. Nakon studija, naglašava Kovačić, široka je i lepeza zapošljivosti. Kako bi se studenti kvalitetnije profilisali za oblast koja ih zanima, imaju priliku da se opredele za tri izborna područja u okviru ovog studijskog programa.

Prijave su otvorene 23. septembra, a prof. dr Ivana Kovačić, profesorka na UNS naglašava da za sada vlada veliko interesovanje. Pored tek svršenih studenata, interesovanje za ovaj studijski program pokazale su i pojedine kompanije, koje žele da specijalizuju svoje zaposlene.  

Ovaj studijski program napravljen je na osnovu detaljne analize i zbog toga je jedinstven na ovim prostorima, navodi Kovačić. S obzirom da se radi o interdisciplinarnim studijama, a predavači dolaze sa različitih fakulteta, nastava će se odvijati u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Prijave za upis na master studije Vibro-akustičkog inženjerstva u prvom konkursom roku traju do 7. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.