Viber predstavio “tajne poruke” (Video)

Korisnici Vibera napokon su dobili mogućnost slanja fotografija i video-zapisa koji mogu da nestanu odmah nakon pregleda.

0
616

Snapchat je pre nekoliko godina popularizovao samouništavajuće poruke pa je ova opcija postala naročito popularna među tinejdžerima koji su mogli da šalju “slobodnije” fotografije bez straha da će ih videti druge osobe osim vlasnika telefona.

Nekoliko sekundi nakon primanja poruke, odnosno fotografije, one bi nestale s telefona tako da više niko ne bi mogao da ga vidi. Vremenom je Snapchat postao puno više od platforme za slanje samouništavajućih poruka, dok su ovu opciju predstavile i druge kompanije i servisi, a od pre dva dana mogućnost slanja fotografija i video-zapisa koji nestaju nekoliko sekundi nakon njihovog otvaranja dostupna je i na Viberu.

Nakon snimanja fotografija ili video-zapisa (unutar Viberove aplikacije) u gornjem desnom ili donjem lijevom uglu pojaviće se ikona precrtanog sata putem koje korisnici mogu da odaberu vreme nakon kojeg će se slika ili video izbrisati sa telefona primaoca nakon što ih oni otvore-nakon 1, 3 ili 7 sekundi.

Iako Viber kasni s predstavljanjem ove opije, sigurno je da će brzo postati popularna među milionima korisnika ovog servisa za komunikaciju.

Samouništive poruke, odnosno “tajne poruke” kako su u ovoj kompaniji nazvali novu opciju nije jedini novitet koji je korisnicima postao dostupan s posljednjom nadogradnjom aplikacije, te se sada putem Vibera slike i video-zapisi mogu poslati u punoj veličini, bez smanjenja kvaliteta. Potrebno je kliknuti na tri tačke koje se nalaze ispod trake za upisivanje teksta i, kada se otvore dodatne opcije, kliknuti na “Pošalji multimediju kao datoteku”.

Kako se datoteka šalje u punoj veličini, u slučaju slanja dužih video-zapisa (ili više njih), ako koristite mobilni internet pripazite na potrošnju internet prometa, a ako primate ovakve datoteke imajte na umu da one zauzimaju puno više memorije u odnosu na klasične video-zapise i fotografije koje se šalju putem ove komunikacijske platforme. (RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.