“Via Acquarossa” Maria Liguoria

VIDEO K9: O svom životu, radu i bogatom književnom stvaralaštvu u Novom Sadu je u našem Otvorenom ekranu govorio pisac Mario Liguori, pisac kojeg su večaras imali priliku da upoznaju i gosti Novosadskog sajma knjiga.

0
20

Novosadski sajam knjiga okupio je ove godine oko šezdeset izlagača koji su na svojim štandovima knjige sa popustima ponudili posetiocima, kao i mogućnost da se druže s piscima nekih od najboljih izdanja i da se upoznaju sa njihovim stvaralaštvom.

Među njima je i Italijan iz Novog Sada, Mario Liguori, koji je na štandu Lagune promovisao svoj najnoviji roman “Via Acquarossa”, jedinstevenu priču o ulici koju je, kako je rekao, osećao da duguje svom detinjstvu.

Pisac i profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, Liguori je rodom iz italijanskog Sarna, a u naš grad je došao i ostao u njemu spletom životnih okolnosti.

Od deset knjiga koje je napisao, dve su sa italijanskog prevedene na naš jezik, a osam je napisao na srpskom.

Mario Liguori, diplomirao je komparativne jezike i kulture na Univerzitetu L’Orientale u Napulju, a master studije završio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde je i doktorirao. Predaje italijanski jezik na Filozofskom fakultetu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a među njegovim naslovima su i “Napuljski diplomata”, “Samo ubistvo”, “Prva ljubav”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.