“VEZVEZVEZ pod maskama”

VIDEO K9: Umetničke radionice pod nazivom "VEZVEZVEZ pod maskama" u organizaciji Novog kulturnog naselja, biće održavane svake subote u septembru, najavljuju iz ovog udruženja.

0
39

Udruženje Novo kulturno naselje postoji već 6 godina, sa idejom da otvorekulturni centar na Novom naselju i decentralizuju kulturu u Novom Sadu.

Bave se organizacijom raznih festivala, manifestacija i radionica i učestvuju u raznim evropskim projektima. Na Forumu evropskih stručnjaka iz oblasti kulture i umetnosti, održanom krajem 2018. godine, u konkurenciji od 13 zemalja, Novo kulturno naselje izglasano je za najaktivniju zajednicu, a novcem od nagrade otvorili su konkurs pod nazivom “Useljenje”.

Jedna od dva pobednika konkursa je i Milica Dukić, koja će biti kordinatorka projekta “VEZVEZVEZ pod maskama” u organizaciji Novog kulturnog naselja.

Milica Dukić je aktivna na likovnoj sceni i imala je priliku da do sada 13 puta samostalno predstavlja svoje radove i učestvuje na više od 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Tokom septembra će, kroz 4 subotnje radionice na otvorenom, polaznici naučiti tehniku veza i njegovu upotrebu u savremenoj umetnosti, korišćenjem recikliranog materijala. Predavač će biti Dukićeva, koja kaže da je cilj projkata i pokretanje individualnih priča o doživljaju epidemije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije dozvoljen broj učesnika radionice je 10 i sva mesta su popunjena, ali se u Novom kulturnom naselju nadaju popuštanju mera i većoj brojnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.