Veslači Danubiusa na Svetskom prvenstvu

VIDEO K9: U ponedeljak ujutru, dvojica veslača Veslačkoj kluba "Danubius 1885" kreću put Češke kako bi branili boje našeg nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u veslanju.

0
22

Svetsko prvenstvo za mlađe seniore do 23 godine u veslanju biće održano u Račicama u Češkoj. Boje nacionalnog tima Srbije braniće i veslači novosadskog Veslačkog kluba “Danubius 1885” Rastko Ratajac i Ivan Katić.

Pripreme su, navodi Aleksa Đokić trener VK Danubius, u završnoj fazi, a dva novosadska veslača put Češke kreću u ponedeljak.

Prelazak iz juniorske u seniorsku kategoriju je najteži za svakog veslača, jer se tada novopečeni seniori takmiče sa 3 ili 4 godine starijim protivnicima. Za našu televiziju dva reprezentativca koje se takmiče u dublu kažu da su svetskom prvenstvu prethodile intezivne pripreme i da sa velikim očekivanjima putuju u Češku.

Njihov trener kaže da su i u prethodnim godinama pokazali da mogu da se nose i sa najvećim svetskim veslačima, a time su i pokazali da su u svetskom vrhu. Stoga, zaključuje on, očekivanja su da će se ova dva mlada veslača plasirati u finalni turnir, što bi bio veliki uspeh za “Danubius”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.