Veselinović: Javna preduzeća, advokati i izvršitelji u sprezi pljačkaju građane

VIDEO K9: Pokret za preokret održao je danas ispred zgrade Informatike u Novom Sadu konferenciju za novinare, a povod je kako kažu, pljačka građana od strane javnih preduzeća, advokata i javnih izvršitelja.

0
121

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da u Srbiji postoji sprega izmedju javnih preduzeća, stranački podobnih advokata i javnih izvršitelja u pljački gradjana i pravnih lica.

“Međutim, ne samo to što rade, već oni imaju razrađen sistem kako da pljačkaju građane u sprezi sa stranačkim advokatima, podvlačim stranačkim advokatima i javnim izvršiteljima u sprezi. Kako se to radi? Jedna javna usluga koja treba da bude naplaćena nekada bude naplaćena i deset ili petnaest puta, ne procenata, deset ili petnaest puta više nego što je stvarni račun te usluge”, rekao je Veselinović.

Kao primer je pokazao dokumente iz kojih se vidi da je za dug od 1.312,94 dinara do sada naplaćen deset puta veći iznos od 13.216,94 dinara i da će taj iznos biti još uvećan, dok je u drugom predočenom primeru stranka za osnovni dug od 4.553 dinara platila troškove advokata i izvršitelja u iznosu od 20.664 dinara.

“I pitam ovog javnog izvršitelja, i pitam poslovodstvo Informatike i pitam poslovodtsvo svih drugih javnih preduzeća koji procenat advokati i da li daju određeni procenat strankama koje su ih izabrali na ta mesta, jer ovi advokati nisu izabrani po nikakvom javnom pozivu. Oni su izabrani zato što su stranački pogodni”, naveo je Veselinović.

On je postavio pitanje svim javno komunalnim preduzećima koja se na sličan način ponašaju, zašto takve poslove obavljaju advokati, a ne pravne službe koje postoje u tim preduzećima.

Veselinović je na kraju najavio i da će Savez za Srbiju sutra u Beogradu, blokirati Radio televiziju Srbije od 12 do 20 časova zbog neobjektivnog izveštavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.