Veselinka uveselila decu

VIDEO K9: U Rusinskom Kulturnom centru održan je 16. festival dečjeg stvaralaštva Veselinka. Ova tradicionalna manifestacija ima za cilj da podstakne kreativnost kod najmlađih, ali i da promoviše i neguje rusinsku kulturu i jezik.

0
520

I ove godine, kao i prethodnih, u okviru Festivala dečjeg stvaralaštva Veselinka, organizovan je bogat program, kreativan i zabavan, od radionica crtanja po zidu, mažoretskog plesa, pa do mađioničarskih trikova.

“Danas imamo dečju manifestaciju “Veselinka” koja je već 16. po redu, znači već tradicionalno. Deca se igraju, imaju radionice, pišu po zidovima, što ne mogu kod kuće, a na kraju ćemo imati koncert na kojem će deca predstaviti šta su radili tokom cele godine”, rekla je za Kanal 9 Aleksandra Živković Bućko.

Veliku pažnju posetilaca festivala privukla je upravo radionica crtanja po zidu, a tema ovogodišnjeg festivala stvaralaštva bila je magija.

“Najviše me zanima to što će mađioničar pokazivati, jer je i današnja tema “Magija”. Interesuju me i drugi nastupi, muzika, igra i tako dalje, za šta su sve naša deca sposobna i svake godine dolaze novi i uče nove stvari i neke stare, tako da smo zadovoljni”, istakao je Silvester Makaji, likovni pedagog u penziji.

Festival je rado posećen od strane dece, ali i roditelja, upravo zato jer pruža priliku da se nauči nešto novo, a sve uz igru, zabavu, muziku i ples.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.