Veseli decembar u Kredarici

VIDEO K9: Praznično je ovih dana i u Udruženju Slovenaca Kredarica u Novom Sadu koji zadovoljni dočekuju kraj ove i početak naredne godine.

179

Božić su spokojno dočekali u Društvu Slovenaca Kredarica koji godinu na izmaku ocenjuju kao veoma uspešnu, u kojoj su realizovali sve planirane projekte.

“Imali smo uspešne dane slovenačke kulture, gostovanje u Sloveniji imali smo 15 godina muške pevačke grupe koja je gostovala u Gradskoj kući, a pre neki dan smo podelili ii paketiće za decu”, rekla je Elza Ajduković ispred “Kredarice”.

Praznici su vreme druženja sa rodbinom, prijateljima i poznanicima. Slovenci koji žive u našoj zemlji rado dočekuju goste ili odlaze u svoju maticu tokom decembarskih praznika i četiri Adventne nedelje, božićnih, novogodišnjih i drugih. Ipak, veseli decembar nije i neradni i u ovom udruženju imaju planove za 2020.

Ovu godinu udruženje zaokružiće misom u katedrali imena Marijinog u petak, 27. decembra koju će od 16 časova služiti Stanislav Hočevar, nadbiskup beogradski uz pratnju mešovitog hora Kredarice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.