Verio se princ Filip Karađorđević

Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Filip Karađorđević, verio se Danicom Marinković, a datum i mesto venčanja još uvek nisu poznati, saopštio je Beli dvor. 

0
1658
Foto/ Press služba Kraljevskog dvora

“Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina i princeza Marija da Glorija od Orleansa i Bragance imaju čast i zadovoljstvo da saopšte javnosti da se nj.k.v. princ Filip verio gospođicom Danicom Marinković, kćerkom gospodina Milana Marinkovića – Cileta i gospođe Bebe Marinković”, navodi se u pismu upućenom sa Belog dvora. 

Inače, princ Filip rođen je u Virdžiniji (SAD) 15. januara 1982. godine. On je brat blizanac Kraljevića Aleksandra i drugi u redu nasleđa prestola (posle princa naslednika Petra). Sin je Prestolonaslednika Aleksandra i Njenog Carskog i Kraljevskog Visočanstva Princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. Kršteni kumovi su mu Nj. V. grčki Kralj Konstantin, Nj. V. španska Kraljica Sofija i Nj. K.V. Vojvotkinja o Kalabrije.

Nj.K.V. Princ Filip živeo je u Virdžiniji do 1984. godine. Sa osam godina Nj.K.V. Princ Filip je 1990. godine postao učenik jedne od najboljih osnovnih škola u Londonu. Godine 2000. Princ Filip maturirao je na Kraljevskoj Školi u Kanterberiju u Engleskoj, gde je postigao odlične rezultate.

Princ Filip je diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke i posle toga je radio za Landsbanki u London Sitiju. Završio je École hôtelière de Lausanne (EHL) u Švajcarskoj i radio u hotelu Ritz u Londonu.

Princ Filip je radio za IKOS, renomirani globalni hedž fond, na Kipru. Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

Princ Filip govori engleski, španski i francuski, i nastavlja da uči srpski jezik. Princ Filip je ljubitelj surfinga, snoubordinga, fudbala i vežbanja.

Princ Filip i Kraljevska porodica nastanili su se u Kraljevskom Dvoru u Beogradu 17. jula 2001. godine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.