Vera kao božiji dar

VIDEO K9: Duša koja traži da otkrije smisao i koja se bori sa nepravdom, daje nam mogućnost da spoznamo veru, kaže psiholog Aleksandar Šibul koji je u našoj emisiji Press presek takođe napomenuo da porodica ima značajnu ulogu u veri.

527

Vera je dar, uspostavljenje komunikacije između čoveka i Boga, rekao je Šibul i pojasnio da vera nije akt čovekovog uma, nego je Božanski poziv, kao poklon, a na čoveku je da da odgovori da li će poći ili neće poći.

Prema Šibulovim rečima, čovek na osnovu istraživanja sebe i traganja za smislom, otkriva Boga i uspostavlja tu zajednicu sa Bogom.

[quote_box_center]“Često ljudi dobiju dar vere nakon posete manastiru, posle razgovora sa nekim ili nekog događaja u životu koji može biti težak”, navodi Šibul.[/quote_box_center]

Vaspitanje je ključ u svim zajednicama, jer veronauka, na primer, utiče na veru kod dece, i način na koji porodica živi i pre svega svedoči veru ima značajnu ulogu kod najmlađih smatra Šibul i zaključuje da čovek ima priliku da tokom celog svog života istražuje sebe i spoznaje veru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.