“Velo-city 2022” o održivoj mobilnosti

VIDEO K9: U Ljubljani je u toku samit "Velo-city 2022" o održivoj mobilnosti, na kome učestvuje i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

0
15

Samit “Velo-city 2022” u Ljubljani okupio je brojne gradonačelnike i aktiviste koji se bave temom održive mobilnosti.

Prvog dana samita, koji je počeo juče i trajaće do 17. juna, učesnici su diskutovali na Regionalnom plenarnom sastanku „Politička hrabrost za probojne odluke“.

Gradonačelnici su na ovom panelu razgovarali o revolucionarnim odlukama koje bi trebalo doneti u regionu u cilju razvoja biciklističkog mentaliteta među građanima, budući da je region veoma orijentisan na automobile.

U toku današnje panel diskusije sagovornici su se fokusirali na odluke koje je najteže doneti u gradovima na Balkanu, jer to obično znači da se ljudima na početku neće dopasti, s obzirom na to da je automobil i dalje primarna opcija za većinu građana.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je, govoreći o tome kako se nosi sa najvažnijim odlukama kada je reč o promeni navika ljudi, istakao da je biciklistička zajednica u našem gradu raznovrsna i da pokriva gotovo sve kategorije stanovništva, a da Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja izlazeći u susret potrebama biciklista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.