Veljko prva beba rođena na Dan grada

VIDEO K9: Prva beba rođena u Betaniji na 271. rođendan Novog Sada je Veljko. Ovaj dečak je jedna od beba rođenih na Dan grada koje će zbog te okolnosti dobiti poklon od 200.000 dinara.

267

Od prošle godine je odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, uveden poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

Betaniju je posetio gradonačelnik Miloš Vučević koji je čestitao majci bebe koja je prva rođena na Dan grada.

“Prve čestitke povodom Dana Grada Novog Sada upućene su našim novim sugrađanima, a kako sam obavešten, danas je na svet došlo sedam Novosađana. Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike”, rekao je Vučević.

On je naveo da je Grad prošle godine za sve prvorođene bebe, kao i za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, dok je ove godine u te svrhe predviđeno 78 miliona dinara.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine i upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo zahvalili su se Gradu na gestu koji služi pronatalitetu i podsetili da je naš grad jedan od retkih u Srbiji sa pozitivnim prirodnim priraštajem.

“Ono što bih voleo da napomenem, da je samo u j anuaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje, tako da nekako nastavljamo nešto što smatram od takođe velikih stvari u Gradu Novom sadu, a to je da nas svake godine ima sve više i više, da je prirodni priraštaj Novog Sada pozitivan”, kazao je Vejnović.

 

“Najveći za sve porodice, kojim ačestitam, koje su danas dobile svoje male potomke, upravo je u obliku te male slatke dečice. Ali je ovo veoma važan detalj, važna stvar, što je grad odlučio da na dan svog slavlja, na dan svog rođendana, odluči da najvažnijeg dana u svojoj istoriji daruje i ohrabri sve porodice u smislu nove male slatke dece”, naveo je Slankamenac.

Prva beba rođena na Dan grada ove godine je mali Veljko, drugo dete u porodici Višnjić, težak je 3,680 kg, a dugačak 52 cm.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.