Veliki uspeh našeg violiniste Roberta Lakatoša

VIDEO K9: Mladi violinista Robert Lakatoš sa takmičenja iz Španije se vratio sa osvojenim prvim mestom, koje mu je, osim novčane nagrade, donelo i mogućnost da nastupa sa najboljim simfonijskim, kamernim i filharmonijskim orkestrima.

627

Na nedavno završeno XII Međunarodnom takmičenju “Pablo Sarasate” u Pamploni u Španiji naš predstavnik Robert Lakatoš osvojio je prvo mesto.

U jakoj konkurenciji 16 mladih violinista iz celog sveta, Lakatoš je izveo dela Baha, Betovena i Mocarta, dok mu je pobedu donelo jedno od njegovih omiljenih dela – Bramsov koncert.

“Žiri je želeo da nas čuje u svim epohama od baroka do 20. veka i mislim da su imali priliku da čuju mene kao kompletnog umetnika, a ne samo nekog ko svira samo period romantizma. Veoma rado sviram sve kompozitore, trudim se da ispoštujem ono je kompozitor želeo, bavim se analizom dela i mislim da je to pravi put”, rekao je Lakatoš.

Kako sam kaže, iako je i ranije osvajao nagrade, ovo je njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a samim tim i velika inspiracija i podsticaj da nastavi da se usavršava.

“Ono što je divno što nosi ova nagrada jesu koncertni aranžmani, to je nešto za čim sam ja tragao, a sad je prilika da se to i ostvari. San svakog violiniste je da se sav trud, rad i posvećenost iskažu na podijumu”, priča Lakatoš.

Nastupi sa simfonijskim, kamernim i filharmonijskim orkestrom koji su deo nagrade sa ovog takmičenja biće realizovani u koncertnim sezonama 2015/2016. i 2016/2017.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.