Veliki uspeh mlade Novosađanke

VIDEO K9: Naša mlada sugrađanka, desetogodišnja Teodora Pudar, ostvarila je nedavno veliki uspeh osvojivši drugo mesto na Internacionalnom muzičkom festivalu na Malti.

0
723

Pesmom „Usamljeni cvet“ talentovana Teodora osvojila je drugo mesto na Internacionalnom muzičkom festivalu Arpeggio (Arpeđo) na Malti.

Na takmičenju koje je održano krajem maja ove godine, desetogodišnja Novosađanka se nadmetala sa decom iz Letonije, Jermenije, Makedonije, Gruzije, Mađarske, Estonije, Velike Britanije, Malte, Litvanije, Bugarske i Finske.

“Meni nije bilo teško da otpevam pesmu, zato što volim pevanje i sve što treba je da verujete u sebe i imate neku snagu. Upoznala sam jednu Maltežanku po imenu Jana. Jana je veoma dobra drugarica i sa njom sam se najčešće družila. Pričala je srpski jezik zato što je njena mama iz Niša, ali je Jana rođena na Malti”, priča Teodora.

Pre takmičenja na Malti, ona je nastupila u Prilepu, u Makedoniji, gde je osvojila prvo mesto i to je bilo njeno prvo festivalsko iskustvo.

Teodora je još kao mala pokazala sklonost ka pevanju što se vremenom pretvorilo u veliku ljubav, a postignutim uspesima je, kako kaže, i ostvarila ono o čemu je oduvek sanjala.

“Kada stanem na scenu zablistam, zato što mi je to nešto najlepše u životu i to jako volim. Pevanje je kao pola dela mog srca, jako ga volim”, rekla je Teodora.

Teodora Pudar je odličan đak Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Novom Sadu. Uz školske obaveze i pripremu za peti razred, uvek pronalazi vremena za pevanje, u čemu joj veliku podršku pruža porodica, kao i profesorica muzičke kulture Aleksandra Avemaria koja je priprema za takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.