Velike gužve poslednjeg radnog dana ove godine

Poslednji radni dan u ovoj godini uticaće da se intenzitet saobraćaja još dodatno pojača, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

0
426
 Kako se navodi, ako će biti na autoputevima, naplatnim rampama i pojedinim graničnim prelazima, kao i na svim ostalim pravcima u Srbiji, posebno onim koji vode ka zimskim turističkim centrima, vikend naseljima, banjama i jezerima.
Dani pojačanog saobraćaja karakteristični su po većem broju saobraćajnih nezgoda, koje su često uzrok usporene vožnje, zbog kojih dolazi do formiranja kolona kada je potrebno imati više strpljenja.
Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nisu duža od 30 minuta.
U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.
Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato AMS preporučuje da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.